børn

Nordic manga strikes again

Vores nordiske naboer er virkelig seje til at skrive og illustrere tegneserie - og nu er der et nyt skud på stammen.

Af Line Dalbro Sc…

Tags

For børn 6-13 år For unge 13+ Inspiration Børn
Opstillet billede på en træplade hvor bogen ligger sammen med en masse rekvisitter.

Odin Helgheim (seriøst, det er det sejeste navn!) har slået sig sammen med youtuber Victor Sotberg og har lavet en tegneserier om computerspil, venskab og loyalitet. 

Odin Helgheim har tidligere udgivet tegneserien "Ragnarok", om vikingedrengen Ubbe, der skal gå mange prøvelser igennem for at få hævn over Fenrisulven. 

Odin og Victors tegneserie har ikke forankring i den nordiske mytologi, men derimod i et computerspil. I bogen møder vi drengen Victor, der spiller "Ædelmod". I spillet er han healer og del af et fantastisk hold. En af hans medspillere, Odin, er krigeren på holdet og tager en del chancer. 

Udenfor spillet bliver Victor mobbet af de andre drenge fra hans klasse, men da han opdager at Odin skal starte i hans klasse, håber han at heldet vender og at han rent faktisk får en ven.

Det går dog langt fra planmæssigt og Victor må indse hvor langt nogle mennesker er villige til at gå for magt og hæder.

Illustrationerne er smukke, detaljerede og i bedste nordic manga stil underbygger de fint historien. Ved hvert kapitel er der derudover en helsides illustration i pixel-stil, lidt a la et gammelt computerspil. Det er en rigtig fin detalje. 

Det er en hæsblæsende historie med masser af drama, slåskampe og ikke mindst forståelsen af, at alle valg har konsekvenser.